Opiskelijaystävällinen Rauma – Rauman korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalitavoitteet 2021

kesä 1, 2021 | Ajankohtaista, edunvalvonta

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKO ry:n kuntavaalitavoitteet opiskelijaystävällisen Rauman luomiseksi on nyt julkaistu.

Opiskelijaystävällinen Rauma…

  1. kuuntelee opiskelijoita. 2500 korkeakouluopiskelijan ääni ansaitsee tulla kuulluksi päätöksenteossa. Korkeakouluopiskelijoita tulee kuulla säännöllisesti heitä koskevassa ja heihin vaikuttavassa päätöksenteossa kaupungin jokaisella toimialalla.
  2. tarjoaa kehittymismahdollisuuksia. Rauman kaupunki on merkittävä työnantaja myös opiskelijoille. Kaupungin tulee tarjota mielekkäitä työharjoittelupaikkoja ja opinnnäytetyömahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskelijoita on kohdeltava yhdenvertaisesti harjoittelupaikkoja täytettäessä. Avoimista tehtävistä tulee viestiä avoimesti ja selkeästi.
  3. on kansainvälinen. Korkeakoulun lisäävät Rauman kansainvälisyyttä. Rauman on toivotettava tervetulleeksi Suomen ulkopuolelta Raumalle saapuvat vaihto- ja tutkinto-opiskelijat. Kaupungin viestinnän ja palveluiden on oltava saatavilla monikielisesti.
  4. lisää hyvinvointia. Syrjäytymistä ehkäistään hyvinvointia lisäämällä. Rauman tulee edistää liikuntatilojen saavutettavuutta ja tarjota liikuntapalveluja ja -tiloja opiskelijaystävälliseen hintaan. Rauman kaupungin tulee olla mukana varmistamassa CampusMowe-opiskelijaliikuntapalvelujen jatkuvuus.
  5. edistää joukkoliikennettä. Toimiva joukkoliikenne on opiskelijoiden etu. Joukkoliikenteen kehittämisessä on huomioitava opiskelijoiden tarpeet. Opiskelijalippujen hintoja tulee laskea joukkoliikenteen käyttämisen lisäämiseksi. Kaupunkipyöräverkostoa on kehitettävä ja sen käyttöä tehtävä helpommaksi ja houkuttelevammaksi.

Lataa Rauman korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalitavoitteet tästäEhdokas! Kerro meille, miten sinä rakennat opiskelijaystävällistä Rauma! Käytä julkaisuissa tunnistetta #opiskelijaystävällinenRauma.