Hyvinvointi ja liikunta

YTHS

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) palvelut ovat vihdoin myös AMK-opiskelijoiden käytössä. Laki hyväksyttiin eduskunnassa maaliskuussa 2019 ja se astui voimaan 1.1.2021. Uudistuksen tavoitteena on yhdenvertaiset opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakoulujen opiskelijoille.

Kenelle YTHS:n palvelut kuuluvat?
YTHS:n palveluihin on pääsy kaikilla perustutkintoa suorittavilla opiskelijoilla, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi lukukaudelle ja maksaneet terveydenhoitomaksun. Toisin sanoen, oikeutettuja YTHS:n palveluihin SAMKissa ovat tutkintoa suorittavat AMK- ja YAMK-opiskelijat. Myös kansainväliset tutkinto-opiskelijat saavat palvelut.

Mitä palveluita opiskelijalle kuuluu?
Kaikilla YTHS:n asiakkailla on käytössä sama palveluvalikoima paikkakunnasta riippumatta. Opiskelijoiden hoidontarpeen arviointi tehdään keskitetysti YTHS:n toimesta. Lähivastaanottopalveluiden lisäksi YTHS kehittää etä- ja verkkopalveluita.

Palvelua YTHS:n kautta Satakunnassa saa Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Porissa ja Raumalla saatavilla on täydet lähivastaanottopalvelut. Porin palvelupisteen valikoimaan kuuluvat lisäksi suun terveydenhuollon palvelut, Raumalla saatavilla on suppeat suun terveydenhuollon palvelut, esimerkiksi tarkastukset.

Porissa ja Raumalla palvelut tuotetaan YTHS:n toimesta, Kankaanpäässä ja Huittisissa lähivastaanottopalvelut tuotetaan yhteistyökumppanin toimesta. Porin palvelupiste löytyy osoitteesta Siltapuistokatu 6 (Ravintola Sofian ovi) ja Rauman palvelupisteen osoite on Seminaarikatu 3.

Mitä maksaa?
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoiden pitää maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu oma-aloitteisesti Kelan verkkopalvelussa. Maksu on pakko maksaa, vaikket suunnittelisi käyttäväsi YTHS:n palveluita lainkaan. Terveydenhoitomaksu vuonna 2023 on 36,80 euroa lukukaudessa, eli 73,60 euroa lukuvuodessa.

Lisätietoja terveydenhoitomaksusta ja kenen se pitää maksaa, löydät täältä.

CampusMoWe kannustaa liikkumaan

CampusMoWe on Satakunnan alueen korkeakouluopiskelijoiden sekä henkilöstön oma liikunta- ja hyvinvointipalvelukokonaisuus.

CampusMoWen palvelut ovat matalan kynnyksen palveluita, joihin voi tulla mukaan milloin vain! Palvelut on suunnattu sinulle, mikäli harkitset liikunnan aloittamista, olet juuri aloittanut liikunnan tai se on jo osa aktiivista arkeasi!

CampusMoWen käyttäjäksi rekisteröidytään HAKA-tunnuksella. Lunastamalla MoWe Cardin verkkokaupasta, saat käyttö- ja ilmoittautumisoikeuden viikottaisiin ryhmäliikunta- ja palloiluvuoroihin. MoWe Card Gym antaa käyttöikeuden myös SAMKin kuntosalille.