Hyvinvointi ja liikunta

YTHS laajenee AMK-opiskelijoille 1.1.2021

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö (YTHS) palvelut laajenevat AMK-opiskelijoille vuoden 2021 alusta. Laki hyväksyttiin eduskunnassa maaliskuussa 2019 ja se astuu voimaan 1.1.2021. Uudistuksen tavoitteena on yhdenvertaiset opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakoulujen opiskelijoille.

Kenelle YTHS:n palvelut kuuluvat?
YTHS:n palveluihin on pääsy kaikilla perustutkintoa suorittavilla opiskelijoilla, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi lukukaudelle ja maksaneet terveydenhoitomaksun. Toisin sanoen, oikeutettuja YTHS:n palveluihin SAMKissa ovat tutkintoa suorittavat AMK- ja YAMK-opiskelijat. Myös kansainväliset tutkinto-opiskelijat saavat palvelut.

Mitä palveluita opiskelijalle kuuluu?
Kaikilla YTHS:n asiakkailla on käytössä sama palveluvalikoima paikkakunnasta riippumatta. Opiskelijoiden hoidontarpeen arviointi tehdään keskitetysti YTHS:n toimesta. Lähivastaanottopalveluiden lisäksi YTHS kehittää etä- ja verkkopalveluita.

Palvelua YTHS:n kautta Satakunnassa saa Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Porissa ja Raumalla saatavilla on täydet lähivastaanottopalvelut. Porin palvelupisteen valikoimaan kuuluvat lisäksi suun terveydenhuollon palvelut, Raumalla saatavilla on suppeat suun terveydenhuollon palvelut, esimerkiksi tarkastukset.

Porissa ja Raumalla palvelut tuotetaan YTHS:n toimesta, Kankaanpäässä ja Huittisissa lähivastaanottopalvelut tuotetaan yhteistyökumppanin toimesta. Porin palvelupiste avataan osoitteeseen Yrjönkatu 6. Rauman palvelupisteen osoite julkaistaan myöhemmin.

Mitä maksaa?
Tammikuusta 2021 alkaen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoiden pitää maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu. Kun maksat terveydenhoitomaksun, saat saa käyttää YTHS:n palveluja. Terveydenhoitomaksu on noin 40 euroa lukukaudessa. Kela kertoo maksun tarkan määrän loppuvuodesta 2020.

Lisätietoja YTHS:n laajenemisesta voi lukea täältä.

CampusMoWe kannustaa liikkumaan

CampusMoWe on Satakunnan alueen korkeakouluopiskelijoiden sekä henkilöstön oma liikunta- ja hyvinvointipalvelukokonaisuus.

CampusMoWen palvelut ovat matalan kynnyksen palveluita, joihin voi tulla mukaan milloin vain! Palvelut on suunnattu sinulle, mikäli harkitset liikunnan aloittamista, olet juuri aloittanut liikunnan tai se on jo osa aktiivista arkeasi!

CampusMoWen käyttäjäksi rekisteröidytään HAKA-tunnuksella. Lunastamalla MoWe Cardin verkkokaupasta, saat käyttö- ja ilmoittautumisoikeuden viikottaisiin ryhmäliikunta- ja palloiluvuoroihin. MoWe Card Gym antaa käyttöikeuden myös SAMKin kuntosalille.