Jalka oven väliin -tapahtuma 27.2.2024

helmi 10, 2024 | Ajankohtaista, Pori, tapahtumat, Tiedote

Mainos Porin kaupunki

Korkeakouluopiskelijat ja Porin kaupunki kohtaavat Jalka oven väliin -verkostoitumis- ja rekrytointitapahtumassa

Porin kaupunki pitää opiskelijoistaan kiinni ja haluaa heidän jäävän paikkakunnalle myös opiskeluiden ulkopuoliseksi ajaksi sekä valmistumisen jälkeen. Yksi ratkaisun avain on tarjota opiskelijoille monipuolisesti eri alojen kesätyö- ja harjoittelupaikkoja jalan saamiseksi oven väliin uralle Porin alueella. Tätä tarkoitusta varten kaupunki järjestää Jalka oven väliin -tapahtuman helmikuun 27. päivä Promenadikeskuksessa.

Jalka oven väliin on uudenlainen tapahtuma kaupungin ja opiskelijoiden välille. Tapahtuma kokoaa yhteen samojen seinien sisälle Porin kaupungin tarjoamat työllistymismahdollisuudet sekä Porin ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat. Tapahtumassa kaupungin eri yksiköt esittelevät omaa toimintaansa, työllistämiensä opiskelijoiden uratarinoita sekä mahdollisuuksia harjoitteluihin ja töihin. Lavalla kuullaan tapahtuman aikana inspiroivat puheenvuorot yrittäjä-mediapersoona Sointu Borgilta sekä mentaalivalmentaja Katja Pasaselta. Myös huippu-urheilija Matti Mattsson on paikalla kertomassa verkostoitumisen tärkeydestä, yhteisten tavoitteiden eteen työskentelystä, rohkeudesta, päättäväisyydestä ja itsensä likoon laittamisesta.

Oheispalveluina on LinkedIn-sparrausta, ammattilaisvalokuvaajan valo- ja videokuvauspiste sekä vinkkejä työnhakuun ja uralla etenemiseen tai sen aloittamiseen. Tapahtumalavalle nousee mielenkiintoisia puhujavieraita. Tärkeintä on verkostoitumisen mahdollisuus, kun työn tarjoajat ja tulevaisuuden tekijät kohtaavat toisensa kasvokkain.

Opiskelijoiden toive

Tapahtumakonseptia kehitettiin kuuntelemalla opiskelijoiden toiveita ja tarpeita aluksi laajan kyselyn avulla sekä myöhemmin työpajatyöskentelyssä. Opiskelijoiden viesti oli selkeä: opiskelijoiden urapolku alkaa usein jo opiskeluiden aikana kesätöiden ja harjoitteluiden myötä, ja mikäli näiden myötä ei saa jalkaa työelämän oven väliin opiskelupaikkakunnalle, myös sinne jääminen käy haastavammaksi.

Opiskelijat kaipasivat kaupungilta mahdollisuutta kohdata digitaalisten kanavien lisäksi myös kasvokkain. Tämä mahdollistaa eri tavalla oman persoonan ja osaamisen esille tuomisen. Samalla he pääsevät tutustumaan myös ehkä hieman tuntemattomimmiksi jääviin työmahdollisuuksiin, joita esimerkiksi kaupungilla on tarjota. Kaupungille on tärkeää, että opiskelijat myös tuntevat olevansa arvostettuja. Nämä olivat tärkeitä lähtökohtia tapahtuman suunnittelussa, sanoo viestintäsuunnittelija Sanna Aaltonen Porin kaupungilta.

 

Porin kaupungin kesätyöpaikkojen hakuaika on parhaillaan käynnissä

Kaikki avoimet kesätyöt löytyvät osoitteesta pori.fi/kesatyopaikat. Vuonna 2023 Porin kaupunki tarjosi yhteensä 249 kesätyöpaikkaa. Kaupungilla on tarjolla myös monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia jokaisella toimialalla. Lisätietoa Porin harjoittelupaikoista löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Jalka oven väliin on Porin kaupungin järjestämä maksuton verkostoitumis- ja rekrytointitapahtuma, joka on suunnattu ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille. Tapahtuma järjestetään Promenadikeskuksessa 27. helmikuuta 2024 kello 17–20. Opiskelijat voivat ilmoittautua tapahtumaan mukaan jo nyt täällä.

Lisätietoja antavat:
Kalle Aaltonen, viestintäsuunnittelija, puh. 044 701 0399
Sanna Aaltonen, viestintäsuunnittelija, puh. 044 701 2682 (tavoitettavissa 19.2. alkaen)