Edustajistovaalit – asetu ehdolle!

syys 4, 2023 | Ajankohtaista, Edustajisto, Edustajistovaalit, päätöksenteko, SAMK, Tiedote

Jokainen SAMKissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleva voi asettua ehdolle näissä vaaleissa! Ehdolle asettuvan tulee olla opiskelijakunta SAMMAKKOn jäsen. Jäsenyys tulee olla maksettuna viimeistään ehdokasasettelun päättymisen päivänä klo 12. Ehdokasasettelu on käynnissä 4.9.-2.10.2023. Ehdokasasetteluaikaa on jatkettu torstaihin 5.10.2023 klo 12 saakka!

Edustajisto on “opiskelijoiden eduskunta” SAMKin sisällä. Edustajisto päättää isoista linjoista ja toiminnan resursseista. Edustajistossa hyväksytään vuosittain esimerkiksi SAMMAKKOn toimintasuunnitelma ja budjetti. Edustajisto valitsee vuosittain opiskelijakunnan hallituksen sekä opiskelijaedustajat SAMKin hallitukseen, tutkintolautakuntaan ja opintolautakuntaan.

SAMMAKKOn edustajistoon valitaan edustajistovaalien kautta 20 varsinaista jäsentä sekä varajäsenet. Edustajistovaalit järjestetään vuosittain marraskuussa ja järjestäytymiskokous vielä saman vuoden puolella.

Miten voin asettua ehdolle?

🔸 Olethan SAMMAKKOn jäsen? Voit liittyä jäseneksi tai jatkaa jäsenyyttäsi helposti täällä: https://asiointisammakko2.jasrek.fi/
🔸 Valitse lista, johon haluat asettua ehdolle. Listoja perustetaan usein esim. opintoaloittain. Pyrimme viestimään someissamme, kun saamme tiedon uusista perustetuista listoista. Voit myös perustaa oman listan (täytä tällöin vaalilistan perustamislomake)!
🔸 Täytä ehdokassitoumuslomake
🔸 Voit hakea lomakkeen myös SAMMAKKOn toimistolta Porista tai Raumalta aukioloaikojen puitteissa. Voit nykäistä hihasta myös ketä tahansa Sammakkolaista, niin he opastavat sinua mielellään eteenpäin.
🔸 Skannaa ja lähetä lomake/lomakkeet osoitteeseen vaalit@sammakko.fi.
🔸 Voit myös palauttaa lomakkeen SAMMAKKOn toimistolle aukioloaikojen puitteissa. Lomakkeen vastaanottaja kuittaa allekirjoituksellaan lomakkeen ajallaan vastaanotetuksi.
🔸 Valmista, sitten vain suunnittelemaan omaa tai listan mahdollista vaalikampanjaa!

🔹 Saat ehdokasasettelun päättymisen aikoihin sähköpostin, jossa sinulta kysytään muutama kysymys, sekä pyydetään kasvokuvaa, jota voimme käyttää vaalimainonnassa.
🔹 Mikäli sinulle heräsi kysyttävää, voit poiketa toimistolla tai lähettää sähköpostia vaalit@sammakko.fi.