Muista maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu 31.1. mennessä – katso YTHS-infon tallenne

joulu 21, 2020 | Ajankohtaista, yths

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n terveydenhoitopalvelujen laajentuessa AMK-opiskelijoille, tulee opiskelijoille maksettavaksi terveydenhoitomaksu. Terveydenhoitomaksun lisäksi YTHS:n palveluista ei peritä erillisiä käyntimaksuja. Palveluihin oikeutettuja ja siten maksuvelvollisia ovat tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat AMK- ja YAMK-opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi tulevalle lukukaudelle.

Terveydenhoitomaksu on vuonna 2021 35,80 euroa lukukaudessa. Kevätlukukauden kattavan maksun voi käydä kuittaamassa Kelan asiointipalvelussa! Kevätlukukaudeksi ilmoittautuneille maksun eräpäivä maksulle on 31.1.2021. Lisätietoja YTHS:n palveluista ja terveydenhoitomaksusta voit kuunnella SAMKin ja SAMMAKKOn infotilaisuuden tallenteesta tästä.

Terveydenhoitomaksu maksetaan kahdesti vuodessa. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy itse muistaa maksaa se Kelan verkkopalvelussa. Mikäli et pääse tunnistautumaan Kelan asiointipalveluun, voit maksaa maksun myös tilisiirtona. Ohjeet täällä.